Kapadokya Turu Tur Programı

ELA PAME TURİZM GÜVENCESİYLE

KAPADOKYA TURU

Avanos'ta Merkeze Yürüme Mesafesinde Konaklama Ayrıcalığı !!

5* BY CAPPADOCIA HOTEL

3 Gece 3 Gün | 2 Sabah Kahvaltısı ve 2 Akşam Yemeği Dahil

Her tarihte , sınırlı sayıda kontenjan için uyguladığımız erken rezervasyon indirimi bulunmaktadır. Fırsatlardan yararlanmak için tatilinizi şimdi planlayın Ela Pame Turizm ayrıcalıklarını kaçırmayın !!!

 

 

 

Kalkış Yerleri: 18:45 Üçkuyular , 19:00 Üçyol ( Otobüs terminalleri önü) 19:15 Lozan ( Fuar Giriş Kapısı) 19:30 Bayraklı Üst Geçit , 19:35 Karşıyaka Anıt , 19:40 Yunuslar ( Mavi Kule Önü ) 19:50 Ege Park Avm ( Havaş Durağı ) 20:20 Bornova Ege Kampüs Önü
PROGRAM
1 Gün:

Siz değerli misafirlerimizi saat ; 18:45 Üçkuyular , 19:00 Üçyol ( Otobüs terminalleri önü) 19:15 Lozan ( Fuar Giriş Kapısı) 19:30 Bayraklı Üst Geçit , 19:35 Karşıyaka Anıt , 19:40 Yunuslar ( Mavi Kule Önü ) 19:50 Ege Park Avm ( Havaş Durağı ) 20:20 Bornova Ege Kampüs’ ten alarak yolculuğumuza başlıyoruz. Turgutlu – Salihli – Uşak – Afyon üzerinden sabah saatlerinde AKSARAY’ a ulaşıyoruz.Sabah saatlerinde rehberimizin belirlediği tesiste kahvaltı molası verip , tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu , içerisinde 105 tane kilisenin olduğu IHLARA VADİSİ’ ne doğru yola devam ediyoruz. Müthiş doğası , vadi içinde oyularak inşa edilmiş kiliselerin yanında Melendiz Çayı’nın eşsiz görüntüsü Ihlara’ya büyüleyici bir atmosfer katıyor. Vadide basamakları inip , AĞAÇALTI KİLİSESİ , SÜMBÜLLÜ KİLİSE  ve YILANLI KİLİSESİ’ ni görüyoruz. Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan IHLARA VADİSİ’ nde rehberimizle birlikte yürüyüş yapıyor , ardından “ yerin altıda üstü kadar tılsımlı” dedirtecek olan , yerin altında  sekiz kat inşa edilen , bölgenin en büyük yer altı şehri DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ’ ne ulaşıyoruz. Ustaca gizlenmiş koridor şeklindeki girişten geçerek yer altı şehrini keşfetmeye başlıyoruz. Bölgeye has tüflü arazinin mühendisliğin bilinmediği o dönemlerde nasıl böyle ustaca yontulduğunu, hava kanallarının tepeden aşağıya kadar nasıl kesintisiz yapıldığını keşfettikçe tekrar hayran kalacaksınız. Katları indikçe , erzak depolarını , oturma alanlarını , misyoner okulunu , günah çıkarma alanlarını görüp, rehberimizden bilgi alıyoruz. Ardından şapkalı PERİ BACALARI’ nın en güzel örneklerinin olduğu ve KAPADOKYA bölgesinin panoramik olarak en iyi izlendiği GÜVERCİNLİK VADİSİ’ ne gidiyoruz. , PERİ BACALARI’ nı fotoğraflayıp GÜVERCİNLİK VADİSİ ‘nin hikayesini rehberimizden dinliyor , ardından UÇHİSAR KALESİ ‘ ni görüyoruz. Uçhisar Kalesini gördükten sonra , bölgeye özgü ONYX Taşı’nın ustaların ellerinde nasıl değerlindiğini görüyoruz. Dileyen konuklarımızın alışveriş yapabilmesi için yeterli zamanı vermemizin ardından otelimize doğru yola çıkıyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.** Dileyen konuklarımız akşam yemeği sonrasında , Kapadokya ‘ya özgü TÜRK GECESİ’ ne katılabilir.(ekstra)

 



2 Gün:

Sabah erken saatlerde gün doğumunu tüm güzelliği ile görmek isteyen misafirlerimiz (ekstra) BALON TURU’ na katılabilir ( hava şartları uygun olduğunda gerçekleşmektedir) Balonların altında eşsiz manzara eşliğinde ( ekstra) ATV turu yapabilir.

Otelde alacağımız kahvaltının ardından , bin yıllardır nesilden nesile aktarılan çömlekçilik sanatı görmek için ÇANAK ÇÖMLEK ATÖLYESİ ne gidiyoruz. İşin ustasından sanatın inceliklerini dinliyor , dileyen konuklarımızın kendi çömleğini yapmasına tanıklık ediyoruz. Ardından çok başlı Peri Bacalarının bir arada görüldüğü , her açısının ayrı güzellik taşıdığı ve taşlardan oyulmuş yaşam alanlarını bünyesinde barındıran PAŞABAĞ VADİSİ’ ne geliyor ve bu etkileyici vadiyi fotoğraflıyoruz. Bir sonraki durağımız , yayınladığı dönemde bölgenin turistik tanınırlığına büyük katkısı olan ASMALI KONAK. Asmalı Konak ziyaretimizin ardından , yıllardır bu topraklarda yetişen üzümlerden üretilen şarapların satıldığı TURASAN ŞARAP FABRİKASI ‘ na uğruyoruz. Dileyen konuklarımızın alışverişinin ardından Kapadokya’nın simgesi ÜÇ GÜZELLER’ i görüyor ve fotoğraflıyoruz. Hemen her kaya bloğun içinde , kiliselerin , şapellerin , yemekhanelerin ve oturma alanlarının bulunduğu , Manastır eğitim sisteminin başladığı yer olarak kabul  edilen GÖREME AÇIK HAVA MÜZESİ bir sonraki durağımız oluyor. Göreme Açık Hava Müzesi'nde Kızlar ve Erkekler Manastırı, Aziz Basil Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise ve Tokalı Kilise ‘ yi geziyoruz. Ardından otelimize dönüyoruz. Konaklama ve akşam yemeği otelimizde.



3 Gün:

Kahvaltımızın ardından , “Kale gibi Kervansaray” diyeceğiniz SULTANHANI KERVANSARAYI ‘ nı panoramik olarak görüyor ve tarihi ve kültürel açıdan zengin olan Mevlana Kenti Konya’ ya ulaşıyoruz. Öğle yemeği molasının ardından yarattığı hoşgörü felsefesi , özel ve anlamlı sözleri ile  Mevlana’nın kabrinin de bulunduğu Mevlana Türbesi ve Müzesi’ne gidiyoruz. Bu anlamlı ziyaretimizin ardından Akşehir’e yöneliyor ve büyük filozof ve mizah ustası Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret ediyor , Gülmece Parkına uğruyoruz. Gülmece Parkında yapacağımız yürüyüşün ardından İzmir’e doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Vereceğimiz molaların ardından İzmir’e ulaşıyor , Bir sonraki ELA PAME TURİZM organizasyonunda görüşmek üzere diyerek, sizlerle aynı hikâyede yer almanın mutluluğu ile vedalaşıyoruz



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Ulaşım
  • By Cappadocia Hotel’de 2 Gece Konaklama
  • Otelde 2 Akşam Yemeği ve 2 Sabah Kahvaltısı
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • Mesleki Sorumluluk Sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze, Ören Yeri ve Milli Park Giriş Ücretleri
  • Molalarda alınan tüm yiyecek ve içecekler
  • Balon Turu , Atv Turu
  • Kapadokya Gecesi Eğlencesi
  • Koşulsuz İptal Güvence Paketi


Kalkış Yerleri
    Notlar

    Araçta ve tesislerde kaybolan eşyalardan acentemiz sorumlu değildir. Değerli olduğunuzu düşündüğünüz eşyalarınızı araçlarda bırakmayın
    » Rehber; hava, yol ve konaklama şartlarına uygun olarak, tur programında değişiklik yapma hakkına sahiptir.
    » Otellerde aynı standartlarda olmak koşulu ile ELA PAME TURİZM değişiklik yapma hakkına sahiptir. 
    » Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konaklamak şartı ile gerçekleştirilir.
    » Turlarda müze ve ören yeri girişleri için MÜZEKART alarak giriş ücretleri masraflarınızı en aza indirebilirsiniz.
    » Turların kalkış tarihinden en az 24 saat evvel, tur kalkış saati, rehber telefonu, tekrar teyit edilir.
    » Turlarımız talepler doğrultusunda 27 veya 46 kişilik araçlarla gerçekleştirilir. Turu satın alırken bu şart kabul edilmiş sayılır.
    » Tur programı ELA PAME Kayıt formu maddeleri bir bütündür.
    »Pandemi,  mücbir sebepler(hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya misafirlerimizin rehberin verdiği zamanlamalara uymamaları gibi nedenlerden tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden  Ela Pame Turizm sorumlu tutulamaz. Rehber programda hertürlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.
    » Yeterli sayıda çoğunluk sağlanmadığında, turu 2 gün önceden haber vermek kaydı ile iptal hakkı ELA PAME TURİZM de saklıdır.Turun iptali durumunda ELA PAME TURİZM iptali bizzat bildirmek zorundadır.
    »İptal-İade ve değişiklik şartları; Ela Pame Turizm Kayıt Sözleşmesi Maddeleri ile bir bütündür. Erken Rezervasyon, Promosyon ve Uçaklı Turlarda iptal-iade ve değişiklik hakkı yoktur. Seyahat sigortası, acil ve akut rahatsızlıklar için geçerlidir. Daha önce mevcut olan ve kronik rahatsızlıklar, salgın hastalıklar sigorta kapsamına girmez. Misafirlerimiz turu satın aldıkları tarihten, tur bitimine kadar yaşadıkları bu belirtilen olumsuzluklar, ilgili sigorta şirketi tarafından değerlendirilmektedir. Tur İptallerinde; yerinize yolcu bulunması durumunda ücretler kesintisiz iade edilebilinir.

    * Misafirlerimizin turlara katılabilmesi için en az 2 aşı olmuş olma zorunluluğu vardır.


    İptal Şartları
    https://elapame.com/kapadokya-turu
    PAME BİLİŞİM REKLAM TURİZM GIDA SAN VE TİC LTD. ŞTİ.
    Akdeniz Caddesi 10/104 35210 Pasaport/İzmir
    (0232) 463 63 59


    Bu çıktı 19.04.2024 20:08 tarihinde verilmiştir. PAME BİLİŞİM REKLAM TURİZM GIDA SAN VE TİC LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.