Vizesiz Baştan Başa Balkanlar Tur Programı

VİZESİZ BAŞTAN BAŞA BALKANLAR

Üsküp (1) - Belgrad (1) - Saraybosna (1) -  Mostar - Blagaj - Poçitel -Trebinje (1) - Kotor - Budva - Sv Stefan - İşkodra (1) -   Tiran - St Naum - Ohrid (2) - Resne - Manastır - Tetova (Kalkandelen) - Matka Kanyonu - Üsküp     

|SunExpres : Üsküp - Üsküp | 7 Gece 8 Gün

Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Boşnak Gecesi ve Balkan Gecesi Dahil !

***Ekstra Turlar Dahil***

 

 

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İZMİR – ÜSKÜP

İzmir Adnan Menderes havalimanı dış hatlar terminalinde uçuştan iki buçuk saat önce buluşuyoruz. (Cumartesi’yi, Pazar’a bağlayan gece) Bagaj, bilet ve biniş işlemlerinin ardından Sun Express Hava Yolları özel seferi ile 01:30’da İzmir’den direkt uçuş ile Üsküp’e hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yerel saat ile 01:55’de varış ve ülkeye giriş işlemlerinin ardından alanda bekleyen özel aracımız ile otelimize transfer.Konaklama otelimizde.



2 Gün: ÜSKÜP – BELGRAD

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından özel otobüsümüz ile Sırbistan’ın başkenti, canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Belgrad şehir turumuz başlıyor. Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni Sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi , Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde .



3 Gün: BELGRAD – SARAYBOSNA

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından odaların boşaltılması ve Saraybosna`ya hareket. Varış sonrası asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak otelimize transfer.  Akşam ‘’Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Boşnak Gecesi’’ turumuz için hareket. Konaklama otelimizde.



4 Gün: SARAYBOSNA – MOSTAR – BLAGAJ – POÇİTEL – TREBINJE

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından odaların boşaltılması ve Mostar’a hareket. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Ardından Blagaj turumuz başlayacaktır. Bu turumuzda Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Turumuzun ardından bir sonraki durağımız Poçitel. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel`i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyoruz. Gezi sonrası konaklama yapacağımız Trebinje otelimize transfer, odaların teslim alınması ve serbest zaman . Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



5 Gün: TREBINJE – KOTOR – BUDVA – SV STEFAN – İŞKODRA

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden hareket ederek Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ’a giriş yapıyoruz. Karadağ’da ki ilk durağımız nefes kesici bir orta çağ kasabası olan, Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Sonrasında durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar`ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda StariGrad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva`nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. Ardından zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur’lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem Sv Stefan’ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola ve otelimize hareket. Konaklama ve akşam yemeği İşkodra otelimizde.    

 



6 Gün: İŞKODRA – TİRAN – ST. NAUM – OHRİD

Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Ardından odaların boşaltılması. Arnavutluk’un başkenti Tiran’a hareket ve varışımızın ardından şehir turumuz başlıyor. Bektaşiliğin Avrupa'daki merkezi sayılan Tiran şehir turumuzda 1789 Yılında yapımına başlanan ve 1923 yılında tamamlanan Ethem Bey Camii, İskender Meydanı, 19. yüzyılın başında inşa edilen Kaplan Paşa türbesi, Sekiz Sütünlu Türbe, Bilinmeyen 6 Anıtı, Tiran'ın sembolü 1821 yılında Ethem Bey tarafından yaptırılan saat kulesi, 1999 yılında işkodralı çocuklar tarafından isyan sırasında atılan kurşunların eritilmesiyle yapılan Barış Çanı görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından serbest zaman ve ardından Balkanların İncisi Ohrid’e doğru hareket. Yol üzerinde, Ohrid ‘e 29 km mesafede bulunan, Ohrid Gölü ‘nün kaynağının ve aynı zamanda St.Naum Manastırı’nın bulunduğu “Balkanlar’da Cennetten Bir Köşe” olarak adlandırılan St.Naum’u göreceğiz. Eşsiz manzaraları fotoğrafladıktan sonra burada verilecek serbest zamanın ardından Ohrid’e varış. Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Kiril Alfabesini geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Aya Sofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Samoil Kalesi, St. Klement Manastırı ve St Pantelejmon Kilisesi, Sinan Çelebi Türbesi, Çınar Meydanı, Türk Çarşısı, Halveti Tekkesi, Yeni çarşı, Ohrid Pazarı ve Ohrid gölü göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun ardından konaklayacağımız otelimize varış. Konaklama ve Akşam yemeği otelimizde



7 Gün: OHRİD – RESNE – MANASTIR – OHRİD

Sabah kahvaltımızın ardından Resne - Manastır turu için otelimizden hareket ediyoruz. Bu turumuz, özel otobüs ile önce Resne’ye hareket ile başlıyor. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakkinin en ünlü 3 simasından biri Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Ardından Manastır’a hareket ediyor ve Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’ yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadiye ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz(dışarıdan). Turumuzun ardından Ohrid’e geri dönüyoruz. . Akşam ’’Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Balkan Gecesi’’ turumuz için hareket. Konaklama otelimizde.



8 Gün: OHRİD – TETOVA(Kalkandelen) – MATKA KANYONU – ÜSKÜP – İZMİR

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve Üsküp’e hareket. Yol üzerinde Tetova(Kalkandelen)’da duruyor Alaca Camiini ziyaret ediyor ve İpek yolu üzerinde kurulmuş olan Kanuni’nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16.yüzyılda kurulan 500 yıllık Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi’ni panoramik olarak görüyoruz. Ardından yol üzerinde eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu turumuzu gerçekleştireceğiz. Bu turumuzda Matka’nın nefes kesen manzaralarında resim çekebilme, dinlenme ve dilerseniz yüzme şansı elde edebilirsiniz. Üsküp’e varışa istinaden şehir turumuz başlıyor. Yahya Paşa Camii, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han ve Taş Köprü ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasındadır. Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin karşı tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan görüp, Türk çarşına girecek ve Tarihi Türk çarşında 1550 yılında yapılmış olan, günümüzde ise Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılan Kurşunlu Hanı göreceğiz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. Günümüzde Kurşunlu handan sonra ayakta kalan ve yine 15. yüzyılda inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Han ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş Saat Kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camisini ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camini ziyaret edip, Türk çarşında serbest zaman veriyoruz. Turumuzun ardından havalimanına transfer. 23:59’da Sun Express Havayolları özel seferi direkt uçuşu ile İzmir uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. İzmir Adnan Menderes Havalimanına varışımızla birlikte turumuzun ve servislerimizin sonu.



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Sun Express Hava Yolları Özel seferi ile İzmir (ADB) - Üsküp (SKP) - İzmir (ADB) arası gidiş-dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti  
  • Havalimanı vergileri
  • 4* yada 4*& 5* otellerde 7 gece Yarım Pansiyon konaklama
  • Alan-otel-alan transferleri
  • Özel otobüslerimiz ile tüm şehir transferleri
  • Üsküp,Belgrad, Saraybosna, Mostar, Blagaj, Poçitel,Trebinje, Karadağ, Kotor, Budva, Sv. Stefan, Tiran, St. Naum, Ohrid, Resne, Manastır, Tetovo (Kalkandelen) şehir turları
  • Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Boşnak Gecesi
  • Müzikli ve Yöresel Showlu Akşam Yemekli Balkan Gecesi
  • Profesyonel Türkçe rehberlik ve asistanlık hizmetleri
  • Otel vergileri
  • Turist şehir vergileri
  • TURSAB mesleki sorumluluk sigortası


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Seyahat sağlık sigortası (Covid-19 Kapsamlı)
  • PCR Testi
  • Öğle yemekleri
  • Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları,
  • Yurt dışı çıkış harcı bedeli,
  • Müze ve ören yerleri girişleri
  • Şoför tipleri 5 Euro / kişi başı (isteğe bağlı).


Kalkış Yerleri
  • Adnan Menderes Havalimanı (23:00)
Notlar
  • ÖNEMLİ NOTLAR

  • Tur Programımız minimum 30 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kakışına 20 gün kaladır. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur acenteniz aracılığı ile tarafınıza bildirilecektir.
  • Yeterli katılımın olmadığı ancak turun gerçekleştirildiği durumlarda İngilizce rehberlik verilebilir.
  • Tur programında isim belirtilmeden sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için seçenekli bulunduğu durumlarda otel(ler) gezi hareketinden 48 saat önce acenteniz tarafından bildirilecektir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller belirtilen kmlerden fazla mesafede kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 gün önce acenteniz tarafından bilgi verilecektir.
  • 3 Kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup, bu tip odalarda 3. Kişiye tahsis edilen yatak standart yataklardan küçüktür. 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak + 1ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3. Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar. Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
  • Tur programında dâhil olan hizmetlerden Otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Tur paketine dâhil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dâhil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkansız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Ela Pame Travel  sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Ekstra turlar, servis aldığımız yerel acente tarafından en az 20 kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir. Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca turların günleri ve saatleri, gidilecek yerlerde ki müze, ören yerlerinin açık/kapalı olma durumlarına ve hava şartlarına göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Ekstra turlar katılımcının isteğine bağlı olup zorunlu değildir. Tur esnasında düzenlenen ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, yol üzerinde bulunan müsait bir dinlenme tesisinde beklemeyi kabul etmiş sayılırlar. Bu yolcular ekstra tur başlamadan yol üstü dinlenme tesisine bırakılıp, turun tamamlanması ardından bırakıldıkları noktadan alınırlar.
  • Sadece kategori bilgisi verildiği ve/veya aynı destinasyon için alternatif bilgiler bulunduğu durumda konaklayacağınız otel(ler)i gezi hareketinden 48 saat önce öğrenebilirsiniz.
  • Promosyon ve Erken Rezervasyon kampanyalı turlarımızda misafir tarafından iptal ve değişiklik yapılamaz.
  • Ela Pame Travel  , hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Ela Pame Travel  , bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler.

İptal Şartları
https://elapame.com/vizesiz-ucakli-balkan
PAME BİLİŞİM REKLAM TURİZM GIDA SAN VE TİC LTD. ŞTİ.
Akdeniz Caddesi 10/104 35210 Pasaport/İzmir
(0232) 463 63 59


Bu çıktı 20.04.2024 15:01 tarihinde verilmiştir. PAME BİLİŞİM REKLAM TURİZM GIDA SAN VE TİC LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.