Bozcaada - Çanakkale Turu Tur Programı

ELA PAME TURİZM FARKIYLA

BOZCAADA & ÇANAKKALE & ŞEHİTLİKLER TURU

DENİZE SIFIR KONUMDA YARIM PANSİYON KONAKLAMA

 

Kalkış Yerleri: 05:00 Üçkuyular ( Opet ) , 05:15 Üçyol ( Otobüs Terminalleri) , 05:30 Lozan ( Fuar Kapısı) 05:45 Karşıyaka Anıt , 05:50 Bostanlı İskele ( Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü ) 06:00 Mavişehir Ege Park ( Havaş Kalkış Noktası)
PROGRAM
1 Gün:

Siz değerli konuklarımızı sabah saat  05:00 Üçkuyular ( Opet ) , 05:15 Üçyol ( Otobüs Terminalleri) , 05:30 Lozan ( Fuar Kapısı) 05:45 Karşıyaka Anıt , 05:50 Bostanlı İskele ( Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu Önü ) 06:00 Mavişehir Ege Park ( Havaş Kalkış Noktası) ‘tan aldıktan sonra yolculuğumuza başlıyoruz. Yol üzerinde ( ekstra) kahvaltı molamızın ardından yolculuğumuza Edremit yolu üzerinden devam ediyoruz. “Eyvah Eyvah” film serisinin çekildiği Geyikli ’ye ulaşıp , Bozcaada yolculuğumuz için Geyikli Feribot iskelesine geçiyoruz. Keyifli bir feribot yolculuğunun ardından , coğrafi konumu itibariyle her dönem bir çok uygarlığı peşinden koşturan, doğal güzellikleri , plajları , Rum ve Türk Kültüründen aldığı esintiler , üzüm bağları , şarapları ve gurme mutfağı ile kendine hayran bırakan BOZCAADA’ ya varıyoruz. Yemek için alacağımız serbest zamanın ardından , rehberimizin anlatımlarıyla adanın en görkemli yapısı olan Bozcaada Kalesi’ni görüyoruz ve Bozcaada’nın ilk camisi olan Alaybey Camisini ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimizin ardından bakımlı evleri , güzel kapıları , bin bir çeşit çiçekleri ile TARİHİ RUM MAHALLESİ ne gidiyoruz. Tarih kokan bu sokaklarda rehberimiz eşliğinde yürürken , adanın tarihi , kültürü ve mimarisi hakkında bilgiler alıyor ve tarihi MERYEM ANA KİLİSESİ’ ni ve ÇAN KULESİ’ ni görüyoruz. Adanın merkezinde yaptığımız bu gezi sonrasında serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman esnasında dileyen misafirlerimiz Bozcaada’ya özgü domates reçeli , bademli kurabiye , hediyelik eşya , şarap alışverişlerini yapabilirler. Serbest zamanın sona ermesinin ardından feribot saatine uygun bir şekilde aracımızda toplanıp Geyikli iskelesine geri dönüyor , feribot yolculuğumuzun ardından ÇANAKKALE ‘de bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün:

Kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra  Çanakkale feribot iskelesinden ECEABAT’ a geçiyoruz. Bir ulusun yeniden doğduğu , 253 bin vatan evladının ebedi istirahatgâhı olan GELİBOLU YARIMADASI’ na ulaşıyoruz. I.Dünya Savaşı’nda çetin muharebelerin yaşandığı bu topraklarda sırasıyla , KİLİTBAHİR KALESİ, NAMAZGÂH TABYASI, SEYİT ONBAŞI ANITI, MECİDİYE TABYASI,  ŞAHİNDERE SARGI YERİ ŞEHİTLİĞİ  ve ŞEHİTLER ABİDESİ ‘ ni  ziyaret ediyoruz. Bu alandaki ziyaretlerimizin ardından yolumuzun üzerinde  Fransız mezarlığını ve Morto Koyunu görerek SEDDÜLBAHİR’e ulaşıyoruz. Rehber anlatımımız ile birlikte , ŞEHİTLİĞİ , HELLAS ANITI’ NI ve KALE’ Yİ görerek öğle yemeği için mola veriyoruz. Molamızın ardından Anzac Koyu’, Arıburnu Yarları ,Kanlı Sırt ,Mehmetçiğe Saygı Anıtı ve  North Beach ‘i görüyor ardından  57.ALAY’a ulaşıyoruz. Burada KESİKDERE ŞEHİTLİĞİ ‘ Nİ de gördükten sonra mermilerin havada çarpışıp iç içe geçtiği , metrekareye binlerce merminin düştüğü , Çanakkale  Savaşı’nın ve bir ulusun dönüm noktası olan CONKBAYIRI’na geliyoruz. Mustafa Kemal’in saatinin de parçalandığı yer olan Conkbayırın’da Zelanda Anıtı’nı , Nazif Çakmak Anıtı’nı ve Gözetleme Yerini gördükten sonra Şehitlik ziyaretlerimizi tamamlıyor ve Çanakkale’ye geçiyoruz. Çanakkale içinde Aynalı Çarşıyı ve Saat Kulesini görüyoruz. Son olarak meşhur Truva Atı ‘nı görüp fotoğraf çekerek İzmir’e doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Kısa molalar vererek akşam saatlerinde İzmir’e ulaşıyoruz. Bir sonraki ELA PAME TURİZM organizasyonunda görüşmek üzere diyerek, sizlerle aynı hikâyede yer almanın mutluluğu ile vedalaşıyoruz.

 



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler
  • Ulaşım
  • Profesyonel Rehberlik Hizmeti
  • 1 Gece Oda - Kahvaltı Konaklama
  • 1 Akşam Yemeği ve 1 Sabah Kahvaltısı
  • Seyahat Sağlık Sİgortası
  • Çanakkale - Eceabat Feribot Geçiş Ücreti


Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
  • Müze,Ören Yeri, Milli Park Giriş Ücretleri
  • Molalarda Alınan Tüm Yiyecek ve İçecekler
  • Öğle Yemekleri
  • Minibüs Ücretleri ( Otobüsün Geçemediği Durumlarda)
  • Koşulsuz İptal Güvence Paketi
  • Bozcaada Feribot Ücreti


Kalkış Yerleri
  • Üçkuyular (05:00)
  • Üçyol (05:15)
  • Lozan (05:30)
  • Karşıyaka Anıt (05:45)
  • Bostanlı İskele (05:50)
  • Mavişehir Ege Park (06:00)
Notlar

İptal Şartları
https://elapame.com/canakkale-bozcaada-turu
PAME BİLİŞİM REKLAM TURİZM GIDA SAN VE TİC LTD. ŞTİ.
Akdeniz Caddesi 10/104 35210 Pasaport/İzmir
(0232) 463 63 59


Bu çıktı 25.04.2024 23:56 tarihinde verilmiştir. PAME BİLİŞİM REKLAM TURİZM GIDA SAN VE TİC LTD. ŞTİ. tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.